Crisis? Ramp? Incident? 

Welke hulp zoek je?

Traine

Hoe je het ook noemt, maakt eigenlijk niet uit. Je hebt te maken met een risicovolle situatie: een situatie waarbij een ongewenste gebeurtenis is of kan ontstaan. Echter, we hebben niet altijd het juiste beeld van wat dat dan precies is. Hoe scherper dit beeld, hoe scherper je de positie van je organisatie, je team en van jezelf als professional kunt bepalen. Soms lukt dat niet, dan handel je op basis van (gedeelde) onzekerheid.

Als je hulp wil om dit beeld scherp te krijgen, dan kan ik je daarbij helpen. 

Welke hulp zoek je? 

Trainen en oefenen van crisisteams

Workshops, trainingen, oefeningen en doorspreeksessies.

 

Advies voor, tijdens of na een crisis

Acute ondersteuning, (mede)schrijven en beoordelen crisis- en beleidsplannen en procesbegeleiding bij inrichting crisisorganisatie.

 

Onderzoek

Evaluaties en kwalitatieve onderzoeken van de crisisorganisatie.

 

Spreker of dagvoorzitter

Mocht ik je niet kunnen helpen of ondersteunen bij een specifiek vraagstuk, dan breng ik je daarnaast graag (vrijblijvend) in contact met mijn netwerk.

‘Stichting Salvage is een organisatie van deskundige doeners en meedenkers. Zij is er voor mensen en bedrijven in nood. Die houding, doen en meedenken, herkennen we ook bij Roy. Via korte lijnen, kritische vragen stellend vanuit een uitstekende kennis van het werkveld komen we samen tot die aanpak die past bij onze Stichting.’

Bestuur, Stichting Salvage

‘Roy is actief geweest om (loco-)burgemeesters te ondersteunen bij hun taken in de crisisbeheersing. Dat heeft hij op uitstekende wijze gedaan onder andere in bijeenkomsten en via publicaties, maar zeker ook in de acute fase van een crisis.’

Ruud van Bennekom, Directeur Nederlands Genootschap van Burgemeesters

‘Bij het zoeken naar oplossingen betrekt Roy de ander op een open en transparante wijze. Deze kwaliteit etaleert hij ook bij het aansturen van groepen mensen. Daarmee stelt hij zich dienstbaar op en is hij prettig om mee samen te werken.’

Ton Monchen, Oud-directeur VDMMP

Wat mag je verwachten? 

Kom in contact

Crisiscommunicatie academie 

De Crisiscommunicatie Academie leert je de basiskennis en benodigde vaardigheden van crisiscommunicatie zodat je tijdens een crisis verantwoordelijkheid kunt nemen.

Gewoon doen in buitengewone omstandigheden! Toch is het niet altijd eenvoudig om gewoon te doen, zeker niet als afstemming met andere partijen nodig is. Succesfactor is het maken van een goede analyse van de risicovolle situatie.